Tule kokeilemaan työskentelyä Auroratalossa kohtuuhintaan

Espoo Art tarjoaa yhteistä työskentelytilaa kesän ajaksi 100€ / kk. Tila on yhteensä 24m2, josta osa on varastotilaa. Tilaan mahtuu 4 taiteilijaa. Voit tuoda oman telineen yms. tai lainata Espoo Artin telinettä. Käytettävissä on tilan lisäksi Espoo Artin yhteiset tilat eli mm. keittiö, pensselipesutilat, suuri katettu terassi. Auroratalo sijaitsee Träskändan kartanon vieressä ja ympärillä on hieno puisto. Sijainti hyvien julkisten kulkuyhteyksien päässä. – Jos olet kiinnostunut, ole yhteydessä Maritta Laitiseen  tai Veikko Kuhmoseen, yhteystiedot ovat sivullamme www.espooart.fi kohdassa “hallitus”.

Repin-instituutti: viiden päivän kesäkurssi
Klassinen malli 12.-16.6.

Mallin piirustus ja maalaus sekä ulkona että sisällä.

Tutkimme elävää mallia monelta kantilta tarkastellen, oppien. Kurssi soveltuu kaiken tasoisille opiskelijoille ja ammattilaisille. Tervetuloa!


Paikka: EspooArt / Aurorakeskus eli Auroratalo
Kuninkaantie 43, 02940 Espoo
Opettaja: Paul Laane
Hakuaika: Haku to 31.5.2023 mennessä
Lisätiedot: www.repininstituutti.fi

Kurssikuvaus liitteenä: Repin_KLASSINEN-MALLI_Mainos-kesa2023

Uutta AKVARTista! KIMPPAPANKKI yhteisnäyttelyille

Koska Espoo Art on Akvart-gallerian jäsen, tämä kirje tulee kaikille arttilaisille. Käytä tilaisuutta hyväksesi.

Hyvä osuuskuntalainen!

Haluaisitko pitää näyttelyn AKVART Galleriassa, mutta ikioma näyttely ei syystä tai toisesta ole mahdollinen. Et ehkä  myöskään tunne muita akvarellimaalareita, joita voisit pyytää yhteisnäyttelyyn kanssasi. Ja ajatus näyttelyvuokran kustannusten jakamisesta houkuttelee.

Jos näin on, tämä kirje on omiaan juuri sinulle. Tässä on tilaisuus tutustua muihin samassa tilanteessa oleviin. Tule mukaan AKVARTin yhteisnäyttelyiden KIMPPAPANKKIIN.

Pidämme järjestäytymistyöpajoja AKVART Galleriassa Töölössä sopivin välein, esim. kolme kertaa vuodessa. Näissä voit tutustua mahdollisiin yhteisnäyttelykumppaneihin ja voitte sitten suunnitella näyttelyä parhaaksi katsomallanne tavalla. AKVARTin puolesta on mahdollista saada näyttelylle kummi, joka neuvoo käytännön asioissa.

Ilmoittaudu viimeistään 31.5. sähköpostitse osoitteeseen nayttelytakvart@gmail.com
Kirjoita otsikoksi KIMPPAPANKKI

Jotta päästään asiassa alkuun, kerro omin sanoin
– monenko henkilön kanssa haluat pitää yhteisnäyttelyn
– mitä muita toiveita sinulla on näyttelyyn liittyen
– onko jokin teema jo valmiiksi ajateltuna
– ajankohta, jolloin haluat pitää näyttelyn. Tämä vuosi on jo hyvin varattu, joskin mahdollisia peruutusaikoja voi tiedustella. Vuodelle 2024 löytyy vielä vapaita aikoja.

Laita viestiin myös nimesi, meiliosoitteesi ja puhelinnumerosi, niin otamme yhteyttä.

Tervetuloa pitämään näyttelyä tai osallistumaan yhteisnäyttelyyn.

Näyttelyterveisin,
AKVART Galleria 

Hallitus

PS. Liitteenä osallistumiskutsu ELÄMÄ VOITTAA UKRAINA – hyväntekeväisyysnäyttelyyn. Vielä mahtuu mukaan. Kaikki näyttelyn myyntituotot menevät lyhentämättöminä Ukrainan lasten hyväksi UNICEFin kautta. Ilmoittaudu sitovasti viimeistään 31.5. Tervetuloa osallistumaan tähän tärkeään hankkeeseen.–
AKVART galleria
Humalistonk.1
FIN-00250 Helsinki
+358 45 320 0870
galleriaakvart@gmail.com
www.akvart.fi
www.facebook.com/AkvartGalleria/

Liitteet:

UKRAINA-teoslaput-2022-leveat.pdf

ELAMA-VOITTAA-UKRAINA-osallistumiskutsu-9.5.2023.pdf

ennakkotietoa tulevista kursseista

Syyskauden aloitamme kahdella aivan uudella kurssilla. Laita jo päivät kalenteriisi. Lisätietoa tulossa lähempänä syksyä.

Akryylimaalauksen kokeilevat menetelmät 16.-17.9.2023

Opettajana kuvataiteilija Alina Sinivaara

Energistä ja vapautunutta maalausta akryyliväreillä ja akryylin apuaineilla. Iloa, liikettä ja tunnetta maalaamiseen uusilla ja innostavilla tekniikoilla. Kurssilla tutustutaan myös laajasti akryylimaalauksessa käytettäviin apuaineisiin.

Träskändan tammen tarina 2.-3.9.2023

Opettajana taidemaalari Svetlana Ruoho

Kurssilla opimme maalaamaan ja piirtämään erilaisia puita, jotta luonto näyttäisi luonnolliselta ja kolmiulotteiselta. Käsittelemme puun muotoa, lehtiä ja oksia sekä varjoja ja valoa. Voit valita itsellesi mieluisan maalaus- tai piirustustavan: lyijykynä, tussi, hiili, vesi- tai öljyvärit. Mahdollisuuksien mukaan maalaamme myös ulkona.

Espoo Artin kurssi: Tutustuminen kiinalaiseen mustemaalaustekniikkaan 20.- 21.5.2023 ja 27. – 28.5.2023

Kurssikuvaus:
Kurssilla opit uudenlaista sivellintekniikkaa, jota voi hyödyntää mm. akvarelli-, akryyli- ja posliinimaalauksessa. Tutustutaan erilaisiin kiinalaisiin ”riisi”papereihin, siveltimiin ja musteeseen. Lisäksi tutuksi tulee kiinalainen kuvan sommittelu ja kuvamaailma. Kurssin viimeisenä päivänä harjoitellaan myös ”chine collé” -tekniikkaa, jossa työt liisteröidään kehystyskuntoon. Harjoittelu vaatii kärsivällisyyttä ja nöyryyttä. Keskitymme rauhoittumaan viivan vetämisen äärelle. Tule kokeilemaan, kuinka monenlaiseen viivaan sivellin ja muste taipuvat. Luvassa lisäksi tietoa mm. kiinalaisesta maisemamaalauksesta ja ajatusmaailmasta.

Mukaan tarvitset valkoisen posliinitassin, pari kappaletta laakeita vesikuppeja ja muistiinpanovälineet. Jos entuudestaan on kiinalaisia maalausmateriaaleja, ota ne mukaan. Opiskelijat voivat ostaa tai lainata opettajalta tarvittavat materiaalit. (Materiaalikulut min. 15 €.)

Kohderyhmä:
Kurssille voivat osallistua niin vasta-alkajat kuin jo pidempään maalausta harrastaneet. Opetus on yksilöllistä ja havainnollistavaa.  

Ajankohta:
Lauantaista sunnuntaihin 20.- 21.5.2023 ja 27. – 28.5.2023 klo 10–15,
yhteensä 2 opetuskertaa.

Paikka:
Espoo Art / Auroratalo, os. Kuninkaantie 43, 02940 Espoo 
Opettaja:
Kurssin opettaja ja kuvataiteilija Anna-Maija Rissanen on opiskellut Kiinassa ja Belgiassa. Facebook.com/AnnaMaija.Rissanen.Artist    www.annamaija-rissanen.com

Hinta:
Voit osallistua kurssille joko molempina tai vain toisena viikonloppuna.  
Kurssin hinta Espoo Artin jäsenille on 80 €/osa 1 ja 80 €/ osa 2 eli yhteensä 160 €.  
Ei jäseniltä veloitamme 90 €/1 osa ja 90 €/ 2 osa eli yhteensä 180 €.

Espoo Artin tilille FI71 1426 3000 1237 27, viite 2432 viim. 11.5.2023

Ilmoittautuminen:
Sirkka Mokko, sirkka.mokko@gmail.com tai p. 040 5231918 ma 11.5.2023 mennessä. Ilmoittautuminen on sitova.

Kurssi toteutetaan, mikäli osallistujia on vähintään 10 hlöä ja otamme mukaan max 15 hlöä.
Kurssi täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Osallistujille lähetetään kurssivahvistus ennen kurssin alkua. Lisätietoa mm oikean sisäänkäynnin löytämiseksi löytyy www.espooart.fi/ajankohtaista 

Lisätietoja: Sirkka Mokko, sirkka.mokko@gmail.com tai p. 040 5231918

Aurotatalossa vapautumassa työtilaa

Auroratalossa on vapautumassa 24 m2:n huone 225 toukokuussa. Lisäksi kesäkuussa on vapautumassa toisen taiteilijan kanssa yhteinen 21,5 m2:n tila. Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä Maritta Laitiseen tai Veikko Kuhmoseen (yhteystiedot kohdassa “Hallitus”). Alla olevasta kuvasta näkyy huoneen 225 pohjapiirustus.

Näyttelytilaa vapautumassa Mainiokoti Kristiinassa

Etelä-Leppävaarassa sijaitsee hoivakoti Mainiokoti Kristiina, jonka kanssa Espoo Art tekee yhteistyötä. Olemme koonneet sinne taulukokoelman, josta hoitojaksolle tuleva vanhus saa valita taulun huoneeseensa. Lisäksi hoivakoti toivoo vaihtuvia näyttelyitä, mitä varten molempiin kerroksiin on käytäville asennettu ripustuskiskot.

Toisen kerroksen näyttely puretaan maanantaina 27.2. iltapäivällä eli silloin (tai muutaman päivän sisällä) sinne voisi halukas arttilainen viedä uudet taulut. Töitä mahtuu kerrokseen noin 5 isoa tai hiukan enemmän pienehköjä. Näyttelyn kesto on ripustajien päätettävissä; tähänastiset ovat olleet usein noin neljä kuukautta. Ensimmäisen kerroksen sanam suuruinen näyttelytila vapautunee hiukan myöhemmin.

Hoivakodin asukkaat tulevat parin viikon kuntoutusjaksoille; osa heistä on dementoituneita, joten mielestäni ei kannata tuoda erityisen hauraita töitä tähän näyttelytilaan. Paikalla käy myös paljon omaisia.

Ilmoittaudu, jos haluaisit ripustaa hoivakotiin töitäsi. Lähetän sitten tarkempia ohjeita.

Ilmoittaudu Helena Kääriäiselle helena.kaariainen@fimnet.fi  040 8309889 

GRAFIIKAN TYÖPAJAN kevät on päättynyt

Grafiikan työpaja jatkuu syksyllä iltaisin 12.9. klo 16.00 parittomien viikkojen tiistaisin.

Grafiikan työpajassa teemme taidegrafiikkaa syväpaino- ja kohopainotekniikoilla. Käytämme monenlaisia kuviointitapoja ja hyödynnämme luonnonmateriaaleja persoonallisten ja omannäköisten grafiikanlehtien toteuttamiseen. Suunnittele ja paina esim. erilaisia kortteja ja tauluja.  

Mukaan tarvitset keltaiset talouskäsineet, esiliinan ja muistiinpanovälineet. Voit ottaa mukaan myös omien ideoiden toteuttamiseen tarvittavia luonnonmateriaaleja kuten heiniä ja lehtiä.  Kurssihintaan sisältyvät tarvittavat välineet kuten värit, laatat ja painopaperit.

Kurssille voivat osallistua kaikki vasta-alkajasta pidempään harrastaneisiin. Kurssimaksu sisältää yksilöllisen opetuksen ja ohjauksen.

Grafiikan työpajat pidetään joka toinen tiistai (parittomilla viikoilla) klo 12-16 taidetalossamme Espoo Art/Auroratalo, Kuninkaantie 43, 02940 Espoo.

Opettajana toimii Espoo Artin jäsen, taiteilija Hanne Rokkanen, joka on ohjannut luovia ja idearikkaita grafiikan työpajoja jo useita vuosia.

Kurssin hinta on Espoo Artin jäsenille 15 e/kerta ja ei-jäsenille 17 e/kerta.

Ilmoittautuminen: Hanne Rokkanen, p. 050 3771453, hanne.rokkanen@gmail.com

Työpajalaisille ja muille kurssilaisille on varattu yhteiskäyttöön pienehkö varastotila, jossa voi väliaikaisesti säilyttää omia välineitään ja keskeneräisiä teoksia. Kurssitilaan pääsee puiston puolelta parhaiten F-ovesta tai E-ovesta, jossa on näppäinkoodilukitus. (ks. myös kotisivulla oleva “ovikartta” – yhteystiedot).

PLEIN AIR SAARENMAALLA 2023 – REPIN-INSTITUUTIN AKVARELLIMAALAUSKURSSI 9.7. – 16.7.2023

Tervetuloa maalaamaan ja piirtämään Saarenmaalle mestarin johdolla!

Kurssin tavoitteena on opiskella akvarellimaalausta ulkona. Kurssilla toteutetaan useampi työ, mm. piirretään sekä maalataan maisemaa. Kurssin aikana työskennellään Kuressaaressa ja tehdään yhteinen taideretki Pangan rantatörmälle.  Työskentelyn lomassa mietitään kulloistakin väriratkaisua, perspektiivin lainalaisuuksia, valaistuksen muuttumista, omaa ilmaisua sekä luonnon ja kaupunkimaiseman kuvaamiseen liittyviä kysymyksiä.

Paikka: Kuressaaren ammattikoulun taideluokka

Aika: 9.7. – 16.7.2023 klo 10– 17 (meno Kuressaareen 9.7.2023 ja paluumatka 16.7.2023).

Opettaja: TaM Irina Rebnitskaya

Kurssin ohjelma:

https://repininstituutti.fi/koulutukset-ja-kurssit/event/248

Espoo Artin jäsenet saavat alennusta kurssihinnasta.  

Ilmoittautuminen 31.5.2023  mennessä https://www.lyyti.fi/reg/PLEIN_AIR_SAARENMALLA_2849
Ilmoittautuminen on sitova.

Lisätietoja: Aleksandra Hintsala puh. +358 40 595 5893, e-mail: aleksandra.hintsala@kymenlaakso.fi

Uudenmaan Kuvataidejärjestöt ry

UKJ on Uudellamaalla toimiva taideyhdistysten keskusjärjestö. ks. https://www.ukj.fi/. Espoo Art on UKJ:n jäsen. UKJ:n jäsenkirje on luettavissa tässä: Jasenkirje-1.2023.pdf

KEVÄTKOKOUS 2023

Sääntömääräinen kevätkokous pidetään lauantaina 8.4.2023 klo 13.30 Riihimäen Kuvataiteilijoiden
Galleria Tärinässä, Eteläinen Asemakatu 2, 11130 Riihimäki.
Kokouksessa käsitellään vuoden 2022 toimintakertomus, tilinpäätös ja toiminnantarkastajan lausunto, sekä
muut esille tulevat asiat.
Kokouksen jälkeen Ulla Svärd-Kivinen tulee esittelemään polttokynätyötekniikkaa.
Kaikki jäsenjärjestöjemme taiteilijat ovat tervetulleita mukaan kokoukseen ja puupiirrosesittelyyn.

HAKU TAITEILIJOILLE KAPPELIN YMPÄRISTÖTAIDENÄYTTELYYN

Ks. liite: YMP_TAIDENAYTTELYYN_2023.pdf

Uudenmaan Kuvataidejärjestöt UKJ ry ja Loviisan Taideyhdistys ry kutsuu taiteilijoita mukaan ympäristötaidenäyttelyyn Kappelinpuistoon 5.6.- 6.8.2023 Loviisaan.

Teema on avoin. Näyttelyyn voi osallistua kaikki Suomessa näyttelyn aikana olevat taiteilijat. Taidepuisto 23 on Loviisan Kappelin välittömässä läheisyydessä oleva puisto, jossa on puita ja pensaita. Loviisan Kappelin osoite on Kuningattarenkatu 19, 07900 Loviisa.

Ympäristötaide on rakennettuun kulttuuriympäristöön tai luonnonympäristöön tehtyä taidetta.

Teos voi käsitellä ekologisia asioita tai ottaa kantaa ihmisen ja ympäristön suhteeseen. Materiaali voi olla kierrätys- tai luonnonmateriaalia. Teos voi olla tilateos, nykyveistos tai ääniteos. Kuitenkin sellainen teos, joka kestää sään, sateen ja tuulen ja on turvallinen. Eli teosten tulee olla säänkestäviä, yleisölle turvallisia ja ympäristöä kunnioittavia. Teos ei saa sisältää näkyvillä olevaa rautalankaa ja lasia vahingoittumisvaaran vuoksi, eikä rautalankaa saa käyttää teosten kiinnitykseen maastoon. Puiden ja kasvien vahingoittaminen on ehdottomasti kielletty.

UKJ:n hallitus jyryttää näyttelyyn valittavat teokset. Lisäksi Loviisan kaupunginpuutarhuri valitsee teoksille sopivat paikat. Teoksia valittaessa kiinnitetään erityistä huomiota materiaalivalintoihin ja teoksen rakenteellisiin asioihin. Teosvalinnoissa kiinnitetään huomiota luontoa kunnioittaviin suunnitelmiin.

Ks. UKJ:n sivut: taidepuisto

_________________________________________________________________________________________________________________________

HAKU TAITEILIJOILLE KAPPELIN TAIDENÄYTTELYYN

Ks. liite: KAPPELIN_TAIDENAYTTELYYN_2023.pdf

Uudenmaan Kuvataidejärjestöt UKJ ry ja Loviisan Taideyhdistys ry kutsuu taiteilijoita mukaan Kappelin taidenäyttelyyn Loviisaan 10.7.- 6.8.2023. Teema on avoin. Näyttelyyn voi osallistua kaikki Uudenmaan kuvataidejärjestöjen jäsentaiteilijat.Teosehdotusten jättäminen alkaa heti.Lisätietoja hausta:

https://www.ukj.fi/kappelin-taidenayttely/

Jätä teosehdotukset viimeistään 31.5.2023 mennessä.

VISIITTINÄYTTELY 2023

Jäsenkirjeessä olevaan tietoon on tullut muutos:

Porvoon tilat oli tuplabuukattu. Tästä syystä visiittinäyttelypaikka on muutettu ja tulee olemaan Riihimäen Galleria Tärinässä, jossa onkin loistavat tilat näyttelyn pitämiseen.
Näyttely tulee olemaan ensi marraskuussa ja ilmoitamme ajoissa hakuohjeet.

VISUAALI syyskaudella AurorataLOSSA Espoo Artin aulatilassa

Visuaali aloittaa kokoontumiset perjantaisin Espoo Artin aulatilassa:

  • alustavasti ensimmäinen kerta 25.8. klo 15-18

Kukin tuo mukanaan 1-3 teostaan yhteisesti arvioitavaksi. Jokainen lausuu vuorotellen ajatuksensa niistä. Tietenkin vain yhden henkilön työt kerrallaan ovat käsittelyssä. Seurassamme on monenlaisia tekijöitä, itse kullakin on omat mielipiteensä. Se tekee arvioinnista hedelmällistä, hyvin monenlaisia asioita on pohdinnassa. Periaatteenamme on, että palaute ei saa olla pelkästään ylistävää, koska useimmat työt eivät ole niin täydellisiä etteikö kritisoitavaakin löytyisi. Mukana on monenlaisia tekijöitä, kokeneita ja aloittelijoita. Kaikki saavat äänensä kuuluviin ja itse ainakin saan näistä tapaamisistamme paljon enemmän irti kuin perinteisistä yhden taiteilijan pitämistä kritiikkitilaisuuksista.
Mukaan voi tulla myös ilman teoksia, vain katselemaan ja keskustelemaan.
T. Inkeri (040 7000580). Sisäänkäynti A-ovesta, josta yksi kerros ylös Espoo Artin tiloihin.

Espoo Art Jäsenkyselyn 2022 tulokset

Espoo Artin jäsenlysely toteutettiin 25.4.-12.5.22.  Vastaajia oli 64, vastausprosentti n. 30. Monet kiitokset kaikille vastaajille!

Saimme kyselyn kautta paljon hyödyllistä tietoa toiminnan kehittämisen tueksi. Ohessa yhteenvetoraportti ilman avoimia vastauksia.  Pääset tutustumaan jäsenistön kehittämisajatuksiin ja -ideoihin tarkemmin syksyn jäsentapaamisessa.

Ao. linkin kautta pääset tulosraporttiin. Ole hyvä!

Espoo-Art-Jasentutkimus-2022_Tulosyhteenveto-ilman-avoimia-vastauksia

CROQUIS-ILLAT AURORATALOSSA keskiviikkoisin klo 18 – 20

Elävän mallin piirustusillat jatkuvat mahdollisesti syksyllä 2023. Seuraa näitä sivuja.

Piirrämme ilman ohjausta, yleensä 1-3 minuutin asentoja. Kukin tuo omat piirustusvälineet mukanaan.

Illan osallistumismaksu 8 € maksetaan käteisenä. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Piirustusillat ovat avoimia kaikille halukkaille, yhdistyksen jäsenyyttä ei vaadita.

AVOIN ATELJEE -maalausryhmä

Ryhmän kokoontumiset ovat päättyneet keväältä ja jatkuu syksyllä 6.9. keskiviikkoisin klo 11-15.

Maalausryhmä jatkaa Auroratalon kurssitilassa (K-krs) keskiviikkoisin. Ryhmään mahtuu lisää omatoimisia maalareita. Mikäli olet kiinnostunut maalaamaan säännöllisesti tutussa porukassa, tämä on yksi vaihtoehto. Aurorakeskus sijaitsee Träskändan kartanon alueella, os. Kuninkaantie 43, Järvenperä. Maalausryhmä pitää omatoimisesti kahvitauon talon kanttiinissa. Kurssitilan maalareille ja kurssilaisille on varattu yhteiskäyttöön pienehkö varastotila, jossa voi väliaikaisesti säilyttää omia maalausvälineitään ja keskeneräisiä teoksia. Työpajaan osallistujat maksavat kurssitilan varauksesta ja käytöstä pienehkön korvauksen, jonka Seppo tilittää Espoo Artille kauden päätyttyä. Sisäänkäynti kurssitilaan on nettisivuilla olevan opaskartan kohdalla F-ovi tai vaihtoehtoisesti ovi E, jossa on näppäinkoodilla toimiva lukitus.

Ota yhteyttä ja kysy lisää:puh. 045-1176050/Seppo Lintunen tai seppo.lintunen2011@gmail.com

JÄSENTEN ESITTELYSIVUT

Jäsenluettelosta pääset jäsenten “käyntikorttisivulle” klikkaamalla kyseisen henkilön nimeä. Jos haluat oman käyntikorttisivusi, lähetä teoksistasi kuvat (5 kpl, maksimikoko n. 1MB) ja kirjoita lyhyt taiteilijaesittely itsestäsi (katso malleja toisilta) sekä omat yhteystietosi, jotka haluat sivullesi näkyviin.  Lähetä aineisto sähköpostitse: veikko.kuhmonen@gmail.com tai mai.laitinen@kolumbus.fi.

Teoksista on oltava tiedot: teoksen nimi, tekniikka, vuosi ja koko. Esittelysivujen perustamiskulut on 20 €, päivitys 15 €. Lisätietoja saa yllämainituilta henkilöiltä.

FACEBOOK ja INSTAGRAM -sivut

Sekä Facebook- että Instagram-sivuja hallinnoi Signhild Kempe-Järvensivu, signhild.kempe@jarvensivu.com  Lähetä omasta näyttelystäsi tai näyttelystä, jossa olet mukana kutsu tai muu tieto ja valokuvia erilaisista tapahtumista, jotka näin tavoittavat muutkin Espoo Artin jäsenet. Sähköpostitse emme välitä näyttelykutsuja muista kuin Espoo Artin järjestämistä näyttelyistä.

Instagram –sivuille voit lähettää myös kuvia omista teoksistasi niin paljon ja usein kuin haluat. Laita kuvista seuraavat tiedot: tekijä, teoksen nimi, tekniikka ja mielellään vuosi. Ole aktiivinen  omalta osaltasi, niin saamme näistä sivuista elävät ja kiinnostavat kaikille.

Facebook-keskusteluryhmän ”arttilaiset” on perustanut Inkeri Kotilainen. Liity mukaan arttilaisten keskustelufoorumille. Sivuille pääsee vain arttilaiset, joten se soveltuu  hyvin  oman yhdistyksen asioiden pohdinta-alustana ja mielipiteiden vaihtoon.