2019 VUOSINÄYTTELY Kaapelitehtaan Valssaamo, 27.3.-15.4.2019

Yhdistyksen seuraava vuosinäyttely on keväällä huhtikuussa. Näyttelyn jurytys- ja ripustuspäivä on ma 25.3. ja avajaiset ti 26.3. Näyttelyllä ei ole erityistä teemaa. Lue tarkoin ”Kaapelin info” ilmoittautumisohjeineen. Keramiikat, eri materiaaleista tehdyt veistokset ja installaatiot mukaan myös! Töiden vastaanottoon, ripustukseen ja purkuun sekä näyttelyn valvontaan tarvitaan jäsenten aktiivista panosta. Ilmoittaudu mukaan!

Lisätietoja tarkemmin liitteistä sekä tarvittaessa: mai.laitinen@kolumbus.fi tai 040-5273268 Maritta Laitinen. (Liitteet: info, ilmoittautumislomakkeet, teosten taakse –lomake, kutsu)

Liite: Kaapeli_info
Liite: Ilmoittautuminen
Liite: Ilm.lomake-veistokset
Liite: Teosten taakse
Liite: Kaapeli-kutsu2019

KEVÄTRETKI TALLINNAAN 15.5.-16.5.2019

Lähde mukaan Tallinnaan keväiseen kulttuuri- ja taidekaupunkiin.

 

Se on meille kaikille niin tuttu, mutta aina löytyy jotain uutta ja kiehtovaa. Matka tehdään Eckerö Linen aluksella m/s Finlandialla  ja yöpyminen on Sokos Hotelli Virussa.  Paikkoja on varattu 40 hengelle.

Tarjolla on erilaisia taide-elämyksiä, musiikkia iltapäiväkonsertissa, ostosmahdollisuuksia taidetarvikeliikkeissä ja muuta valintasi mukaan.  Tervetuloa matkaan yhdessä tai yksin!

 

Ilmoittautumiset mielellään viimeistään 29.3.19 sillä huhtikuun alussa laivayhtiö odottaa henkilömäärän vahvistuksia ja konserttiliput on lunastettava jo silloin.Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Matkan johtajana toimii Maritta Laitinen, joka ottaa myös vastaan ilmoittautumiset ja antaa lisätietoja tarvittaessa.  Katso tarkemmat ohjeet liitetiedostoista – matkainfo, ilmoittautumislomake ja tietoja matkakohteista.

Liite: Ilmoittautuminen-Tallinna2019
Liite: Tallinna-kohdetiedot2019
Liite: TALLINNA-kevätretki2019

Maalauksen intensiivikurssi ”VÄRIT HALTUUN” ma-to 3.6.-6.6.19 Mäkkylässä

Mäkkylän taiteilijatalossa perehdytään väriharmonioihin heti kesän alussa. Opetuspäivät ma-to 3.6.-6.6. klo 10-16. Ruokatauko klo 12-13. Opettajana kuvataiteilija Mikko Kirjavainen. Kurssin aikana voit säilyttää maalaustarvikkeet kurssipaikalla. Kurssin hinta 65 euroa. Maximi 12 henkilöä. Katso tarkemmat tiedot liitetiedostosta ja ilmoittaudu ohjeiden mukaan viimeistään pe 17.5.19.

Liite: Värit haltuun-Intensiivikurssi2019

PIIRUSTUSILLAT 2019

Elävän mallin piirustusillat jatkuvat kevätkaudella 2019 keskiviikkoisin klo 18 – 20.
Ensimmäinen ilta on ke 23.1. ja viimeinen ke 17.4. Illan osallistumismaksu 7 € maksetaan käteisenä. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille halukkaille, yhdistyksen jäsenyyttä ei vaadita. Lisätietoja: Veikko Kuhmonen, puh 040-5240229 tai
veikko.kuhmonen@gmail.com

AVOIN ATELJEE –MAALAUSRYHMÄ

Maalausryhmä jatkaa kokoontumisia keväällä keskiviikkoisin klo 11-15 Seppo Lintusen organisoimana. Ryhmä maalaa itsenäisesti – ei opetusta. Ensimmäinen on ke 9.1. ja viimeinen huhtikuun lopussa. Ilmoittautumiset ja lisätiedot Sepolta puh 045-1176050 tai seppo.lintunen2011@gmail.com

CARBORUNDUM –TYÖPAJA

Carborundum –työpajat jatkuvat parittomien viikkojen tiistaisin klo 12-16.
Kevatkauden viimeiset kerrat ovat ti 9.4. ja 16.4. (26.3. on peruttu Espoo Artin vuosinäyttelyn avajaisten takia). Kertamaksu on 10 € ja sillä saa kaikki työpajassa tarvittavat paperit, värit, painolaatat ja opetuksen. Jos et ole ennen tehnyt – ei haittaa. Hanne opastaa paikan päällä. Ota mukaan oma essu tai muu suojavaate ja keltaiset kumihanskat matkaan. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Lisätietoja: Hanne Rokkanen, puh. 050-3771453 tai hanne.rokkanen@gmail.com

Kevään kritiikki-ilta 12.3.2019 – Täynnä, ilmoittaumisia ei enää oteta!

EspooArt järjestää kevätlukukaudella luultavasti vain yhden kritiikki-illan 12.3.2019 klo 18-20.30 Mäkkylän Taiteilijatalossa. Entiseen tapaan kritiikkeihin pääsee mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä 15 taiteilijaa. Kritiikin hinta 10 euroa maksetaan paikan päällä. Arvioitavaksi saa tuoda 1-3 taideteosta. Ilmoittautua voi joko sähköpostilla helena.kaariainen@fimnet.fi tai puhelimitse/tekstarilla 040 8309889. Kritiikissä on hieno mahdollisuus kuulla ammattitaiteilija neuvoja ja ohjeita oman työskentelyn kehittämiseksi. Erityisen kiinnostavaa on nähdä muiden arttilaisten töitä ja saada niistä uutta inspiraatiota.

Maaliskuun kritiikki-illan tulee pitämään kuvataiteilija Sirkku Ala-Harja. Hän on taidemaalari, joka työskentelee Harakan saaressa. Työmatkat hän kulkee soutaen tai jäiden ylitse; luonnolla on valtava merkitys hänen työskentelyssään. Sirkku maalaa pääasiassa abstrakteja maisemia, erityisesti tukemaan katsojaa hänen luontosuhteessaan. Maalaustyön ohessa hän on opettanut eri foorumeilla, mm. Espoon työväenopistossa, Kaapelitehtaan, Helsingin taiteilijaseuran ja Suomenlinnan kursseilla sekä erilaisten työyhteisöjen taidekerhoissa. Hän on osallistunut lukuisiin yhteisnäyttelyihin ja pitänyt parikymmentä yksityisnäyttelyä. Hänen maalauksiinsa voi tutustua hänen nettisivuillaan http://www.harakka.fi/sirkku/index.html

VEDIC ART- MAALAUSKURSSIT MÄKKYLÄSSÄ

Vedic Art toimii yksilöllistä ilmaisua syventäen. Luovuuden käynnistäminen on etusijalla. Luovuus ei ole meidän ulkopuolellamme, vaan se on meidän sisällämme. Näin jokainen ohjautuu hakemaan tarvitsemansa tiedon omasta itsestään, luovuuden ja intuition avulla. Kun löydämme sisäisen luovuuden lähteemme, saamme kuvien tekemisen kautta iloa ja oivalluksia elämäämme.

Tarkoituksena on vahvistaa ottamaan vastuuta itsestään, omasta hyvinvoinnistaan sekä luomisestaan. Vedic Art sopii kaikille, joita luovuus kiinnostaa. Aloittelijoille tai ammattilaisille. Henkilölle, joka kaipaa luovuuden lukkojen poistamista, intuition vahvistamista sekä oman totuuden löytämistä. Henkilölle, joka haluaa sisäiseen kasvuprosessiin taiteen kautta sekä syvempää tietoisuutta.

Kurssi perustuu ruotsalaisen kuvataiteilijan Curt Källmannin kehittämään 17 taiteen prinsiippiin. Intensiivi-vkonloppu 165,00 eur (sis.alv 24% 29,85 eur) sekä kahvi/tee tarjoilun. Arttilaisille 130,00 euroa.

Seuraava kurssit Mäkkylässä Espoo Artin taiteilijatalossa 29.12.-30.12.18, 26.-27.1.19 (taidekeitos 26.1. ja 27.1. pohjustus&rakennuskurssi), sekä 23.-24.2.19, 13.-14.4.19. Lisätiedot ja ilmoittautumiset Anne Kuntsi 0400-787 886 / kuntsianne@gmail.com, www.annekuntsi.fi

KLASSISET MUOTOKUVAT • Repin-instituutin kuvataidekoulutus 7.2.–23.5.2019

KLASSISET MUOTOKUVAT • Repin-instituutin kuvataidekoulutus7.2.–23.5.2019- torstaisin klo17:30–20:30
(kts liite!)

Repin-instituutin kuvataidekoulutus keskittyy klassisen maalauksen ja piirustuksen sekä plastisen anatomian, taidehistorian, perspektiivin ja sommittelun opetukseen. Opetus toteutetaan samalla tavalla kuin Pietarin taideakatemiassa. Repin-instituutin kuvataidekoulutuksessa pyritään antamaan opiskelijoille koulutusta visuaalisten alojen ammattilaisen välttämättömistä taidoista.

Espoossa järjestettävä Klassiset ¬muotokuvat -kurssi perustuu klassisiin opetus-menetelmiin esittävän kuvan rakentamisessa. Kurssilla keskitytään realististen muotokuvien piirtämiseen ja maalaamiseen eri projektien kautta. Projekteihin sisältyy muotokuvan rakentamista vaiheittain ensin piirtäen, sitten siirtymistä yksiväriseen alusmaalaukseen sekä lopulliseen värityöhön. Haastetta jaotellaan näin hallittavammaksi ja ymmärrettävämmäksi kokonaisuudeksi. Projekteja ovat mm. mestarikopiointi, muotokuvan maalaaminen valokuvasta sekä elävästä mallista – lisäksi loppuprojektina oppilas saa työstää opettajan avustuksella esimerkiksi itselleen tärkeästä henkilöstä muotokuvan.
Kurssi soveltuu ¬visuaalisten alojen ammattilaisille ja opettajille sekä edistyneille taideopiskelijoille.

Paikka: Mäkkylän taiteilijatalo, Mäkkylänkuja 3, 02650 Espoo
Opettaja: Paul Laane
Osallistumismaksu 250 euroa.
Haku to 31.1.2019 mennessä: puh. 040 595 5893, aleksandra.hintsala@kymenlaakso.fi
Ilmoittautuminen on sitova. Vapaamuotoiseen hakemukseen pyydämme liittämään työnäytteitä 1-3 kpl (HUOM.: ei koske aiemmin kursseillamme opiskelleita). Lisätiedot: www.repininstituutti.fi

LISÄTIEDOT:

Materiaalit (piirtäminen):
• Paperia: mahdollisimman laadukasta piirustuspaperia, koot A2, A3, A4 (min. 5kpl jokaista) (Esim. Strathmore, Canson, Fabriano tms.)
• Lyijykyniä: laadukkaita merkkejä, kovuuksia väliltä 2H–2B (esim. Staedler, Tombow)
• Hyvä teroitin
• Hiilikumi (laadukas, ei halpaa sinistä)
• Metallisia klipsejä
• Artisti-teippiä (maalarinteippiä hätätapauksessa)
• Mittatikku (ohut ja tukeva, esim. metallista tai puinen grillivarras/tikku)
• Peili (pieni tai keskisuuri)
• Plumb line/luotisuora (karhulankaa min. 50cm, jonka päähän kiinnitettynä pieni painava esine)
• Kotelo, laatikko tms. materiaalien säilytykseen

Materiaalit (maalaaminen):
Maalauspohjia tai kangaspohjalehtiö (esim. Fredrix), noin A4–A3 kokoisia (Varmista että ne ovat valmiiksi pohjustettuja)
• Siveltimiä, erilaisia: pehmeitä (härkä, näätä tai orava), kovempia (sianharjas), synteettisiä, eri kokoisia ja muotoisia
• Tärpätti. Pitää olla hajutonta! Suosittelen vähän myrkyllistä Gamsolia
• Rättejä pyyhkimiseen
• Paletti
• Värit (vaadittavat):
• Valkoinen (titanium white ja/tai zinc white)
• Musta (ivory black ja/tai blue black… tai joku muu sinertävä, mustaa lähenevä väri, esim. Payne’s Grey tms.)
• Ruskea (Burnt Umber ja/tai Raw Umber)
• Keltainen (yellow ochre)
• Punainen (Vermillion ja/tai Cad. Red Light/Medium)
• Yksi lisäväri, saat päättää itse
• Muita piirtämisessäkin tarvittavia: Mittatikku, peili, lyijykynä, teippiä, klipsejä, siirtopaperi, säilytysrasia

Liite: Klassiset Muotokuvat

VISUAALI-VERTAISARVIOINTIRYHMÄ

Kevätkauden 2019 Visuaali-tapahtumat ovat seuraavina ajankohtina:

22.3. klo 15-18
26.4. klo 15-18
24.5. klo 15-18

Tilaisuus on maksuton ja kestää n 2-3 tuntia. Voit tuoda 1-3 teosta ja paikalle voi tulla myös ilman teoksia. Kaikki läsnäolijat voivat osallistua teosten arviointiin. Ei ilmoittautumista ennakkoon. Lisätietoja: inkeri.kotilainen@luukku.com tai 040-700 0580.

JÄSENTEN ESITTELYSIVUT

Jäsenluettelossa on esittelysivut valmiina nyt noin 1/4 jäsenien kohdalla. Lisää olisi toivomus saada. Mikäli sinulla on sopivat kuvat teoksista valmiina, talleta ne muistitikulle, laita teostiedot mukaan, kirjoita lyhyt teksti omasta tekemisestäsi ja laita postiin: Maritta Laitinen, Puutarhatie 11 B, 02710 Espoo. Kysy lisätietoja mai.laitinen@kolumbus.fi tai 040-5273268. Huom. Kuvat ja tekstit voit laittaa myös sähköpostilla, mutta varmista, että kuvatiedostot eivät ole kovian suuria (max n 1MB).

FACEBOOK & INSTAGRAM – Espoo Art

Fb-päivitykset (www.facebook.com) hoitaa Aada Eräsaari –lähinnä Artin ja jäsenten tiedottamiset tapahtumista, jäsenten näyttelyt yms. Näyttelyinfot lähetetään: aada.erasaari@gmail.com – HUOM ei enää sähköpostiviestintää espooartin sähköpostiin eikä lähetyspyyntöjä Liisa Heikkinen-Illukalle. Voit omista näyttelyistäsi lähettää kutsut omia infokanaviasi käyttäen sekä Espoo Artin Facebookin kautta.

Instagram-päivityksiä (www.instagram.com) hoitaa Signhild Kempe-Järvensivu signhild.kempe@jarvensivu.com ja hänelle voit lähettää tietoja tapahtumista, näyttelyistäsi ja kuvia töistäsi ja tapahtumista. Teoskuviin tiedot: tekijä, teoksen nimi, tekniikka ja miel. valm.vuosi. Ole aktiivinen omalta osaltasi, niin sivuillamme on elämää!

TEEMANÄYTTELY – NELJÄ ELEMENTTIÄ – VESI 2019

Espoo Artin seuraava galleriaan suunniteltu teemanäyttely on Galleria 46:ssa. Ajankohta on 26.10.-22.11.2019 ja teemana on VESI. Galleristi juryttää teokset ja teosten max.koko on 80x80cm. Teoksien ei suinkaan tarvitse olla neliöitä, vaan max.leveys on 80 cm kuten myös max. korkeus. Toimintaperiaate on sama kuin Galleria Dixin näyttelyssä. Galleristi haluaa jokaiselta osallistujalta 3 teosta ja työt tuodaan noin viikkoa ennen. Näyttelyn galleriamaksu jaetaan osallistujien kesken.
Arvio osallistumismaksusta on noin 100 eur/hlö.

Yhteyshenkilönä toimii Milla Piirainen, piirainenmilla@hotmail.com tai puh 046 557 8193. Ennakkoilmoittautumisia voi jo nyt tehdä Millalle, mutta ennen kesää tulee tarkemmat tiedot ja ohjeet kaikesta. Ilmoittautumiset ovat sitovia ja tarkat päivämäärät mahdollisten peruutusten osalta ilmoitetaan ennen kesää myös. Jonoonkin kannattaa jäädä, jos ei heti mukaan mahdu.

MÄKKYLÄN TAITEILIJATALON NÄYTTELYT

Taiteilijataloon kaivataan jälleen jäsenten töiden näyttelyitä. Milla Piirainen hoitaa näyttelyiden ripustuksen. Erityisesti uudet jäsenet tervetulleita! Olkaa aktiivisia. Näyttelyaika on n 4 kk. Teoksia voi tuoda hyvin merkittyinä ja ripustusvalmiina Mäkkylän Taiteilijatalon kirjastotilaan mm. niinä ajankohtina, kun talossa on kurssitoimintaa ja ovet avoinna. Lisätietoja: piirainenmilla@hotmail.com tai puh 046 557 8193 (mielellään ensin tekstiviesti asiasta). Näyttelyvaihdoista lähetetään ryhmäpostina tieto jäsenille. Tarkkaile siis sähköpostiasi!

Boställsskolan Kuvataidekerho

viereisin koulun kuvataidekerho jatkaa torstai-iltapäivisin Mäkkylässä Silja Peltosen vetämänä. Kerho kokoontuu kurssitilassa klo 14.00-16.30. Tällöin Mäkkylän pääovi on avoinna, joten voit hyödyntää tätä ajankohtaa esim. jos tuot teoksiasi Mäkkylään tai noudat niitä.

Taiji-ryhmä Mäkkylässä

Hanna Westerlingin vetämä taiji-ryhmä kokoontuu keväällä kurssitilassa Mäkkylässä maanantaisin klo 18-21. Lisäksi on joitakin tehopäiviä viikonloppuisin. Mikäli haluat irtiottoa arjen kiireestä, tämä on oiva keino siihen. Ota yhteys Hannaan. Hän kertoo mielellään lisää. Lisätietoja: Hanna Westerling puh 050-532 7873 tai hanna.westerling@gmail.com. Taiji-illan alussa ulko-ovi on jonkin aikaa, joten tätäkin ajankohtaa voit hyödyntää, jos sinulla on asiaa Mäkkylän Taiteilijatalolle.