Espoo Artin seuraava kritiikki-ilta on 9.3.2020 klo 18.00-20.30 Mäkkylän Taiteilijatalossa

Kriitikoksi on lupautunut taiteilija Metta Savolainen.

Moni meistä tuntee Metan mm. Espoon Työväenopistosta, missähän on opettanut akvarellimaalausta ja metalligrafiikkaa. Metta on valmistunut 1995 taiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta (Helsinki), missä hän on lisäksi suorittanut visuaalisen alan taideopettajan pedagogiset opinnot. Metta on myös vetänyt unohtumattomia maalauskurssimatkoja mm. Espanjassa ja Italiassa.

Metta kertoo taiteestaan verkkosivuillaan mm. seuraavaa:

Maalauksissani on kirkkaita värejä sekä yksinkertaisia symbolistisia hahmoja. Maalaan, koska minulle on tärkeää olla suorassa yhteydessä väreihin, värit hellivät. Mutta maalaamisen kanssa menen herkästi liian syvälle kuvaan, ajaudun upottavaan suohon, joista ei tunnu olevan ulospääsyä; silloin turvaudun metalligrafiikkaan. Metalligrafiikan hitaus, käsityömäiset vaiheet sekä rytmisyys tuovat takaisin maan pinnalle.

Toistuvia teemoja kuvissani ovat olleet metsän pyhyys sekä rakkauden eri olomuodot.

Tiedän maalanneeni surua ja lohtua. Ihmissuhteita. Puusuhteita. Jumalasuhteita. Mutta varmasti myös muuta.

Kritiikkitilaisuuteen voi ilmoittautua sähköpostitse helena.kaariainen@fimnet.fi tai puhelimella/tekstiviestillä 0408309889 (Helena Kääriäinen). Mukaan saa tuoda 3 työtä ja osallistumismaksu on 10 euroa. Viiden euron hinnalla voi tulla paikalle pelkästään katsomaan. Erityisen tervetulleita ovat viime vuosien uudet jäsenet: mainio tilaisuus tutustua arttilaisiin ja saada uutta intoa omien ja toisten töiden katselemisesta ja kriitikon ohjeista.

ESPOO ARTIN 44. VUOSINÄYTTELY ”VUODENAJAT – ÅRSTIDER” 2020 Näyttely on avoinna 8.4.-26.4.2020

<Päivitetty 4.2.2020 -huom. Liisa Illukan sähköposti!>

Paikka on jälleen Helsingin Kaapelitehdas ja näyttelytilana Puristamo.

Näyttelytyöt tuodaan ma 6.4. klo 8.30-10.30, avajaiset on ti 7.4. klo 17-19 ja näyttely puretaan su 26.4. klo 16.00 näyttelyn päätyttyä. Näyttelyn juryttää kuvataiteilija Sirkku Ala-Harja. Keramiikkaa, veistoksia ja installaatioita mahtuu nyt hyvin varsin suureen Puristamotilaan. Osallistumismaksu on 40 euroa/hlö ja jos tuot jurytykseen sekä maalauksia että keramiikkaa/veistoksia, osallistumismaksu on 45 euroa/hlö.  Katso tarkemmat tiedot  ilmoittautumisesta, osallistumismaksuista jne. liitetiedostoista. Lisätietoja mai.laitinen@kolumbus.fi

Valvontavuoron näyttelyyn voit varata jo ennakkoon: illukkaliisa@gmail.com tai soitto/tekstiviesti  puh. 040-585 0804

Liitteet:   ilmoittautumisohje, ilmoittautumislomakkeet, teoslaput

VUOSIKOKOUS 2020

Espoo Art ry:n vuosikokos pidetään tiistaina 25.2.2020 klo 18.00 Mäkkylän taiteilijatalossa, Mäkkylänkuja 3.  Vuosikokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat, kuten toimintakertomus ja tilinpäätös 2019, toimintasuunnitelma ja budjetti 2020, hallituksen jäsenyydet ja muita tärkeitä asioita. Tule mukaan vaikuttamaan yhdistyksen toimintaan.

Vuosikokouksen esityslista (liite): Esityslista

Vuoden 2019 toimintakertomus (liite): Toimintakertomus_2019

Vuoden 2020 toimintasuunnitelma (liite): Toimintasuunnitelma_2020

Ennen vuosikokousta on Pertti Summan taideluento “Pitääkö nykytaidetta ymmärtää?” klo 16.30-17.30.

KLASSISET MAALAUKSET 31.1.–22.5.2020 perjantaisin klo 16:30–19:30

Repin-instituutin kuvataidekoulutus keskittyy klassisen maalauksen ja piirustuksen sekä plastisen anatomian, taidehistorian, perspektiivin ja sommittelun opetukseen. Opetus toteutetaan samalla tavalla kuin Pietarin taideakatemiassa. Repin-instituutin kuvataidekoulutuksessa pyritään antamaan opiskelijoille koulutusta visuaalisten alojen ammatti­laisen välttämättömistä taidoista.
Espoossa järjestettävä Klassiset maalaukset -kurssi perustuu klassisiin opetusmenetelmiin esittävän kuvan rakentamisessa. Kurssilla keskitytään realististen öljyvärimaalausten tekemiseen klassisten aiheiden parissa, mm. patsaat, maisemat, asetelmat, muotokuvat ja figuurit. Kurssilla maalataan myös alastomasta mallista. Kurssi soveltuu kaiken tasoisille opiskelijoille ja ammattilaisille. Tervetuloa!
Paikka:           Mäkkylän taiteilijatalo, Mäkkylänkuja 3, 02650 Espoo
Opettaja:       Paul Laane
Hakuaika:     Haku su 26.1.2020 mennessä  Repin-insituutti (Ks. Liite)
Lisätiedot:    www.repininstituutti.fi

REPIN-iNSTITUUTIN MAALAUSKURSSIT KEVÄT 2020 ESPOOSSA MESTAREIDEN OLKAPÄILLÄ 30.1.–28.5.2020 torstaisin klo 17:30–20:30

Miltä tuntuisi oppia taidetta Michelangelon tai Rembrandtin johdolla? “­Seisomme kaikki mestareiden olkapäillä” sanonta kertoo, kuinka nykyajan taiturimmekin ovat velkaa aiem­mille uranuurtajille. Kuten mestarit olivat joskus oppipoikia, niin mekin voimme oppia vanhoilta sekä nykypäivän taitureilta… ja tulla ehkä itsekin jonakin päivänä mestareiksi.
Mestarikopiointi oli entisaikoina vakiintunut menetelmä tekniikoiden, estetiikan ja havainnointikyvyn harjoittelussa. Kurssilla emme vain kopioi, vaan opettelemme tutkimaan mestareiden meille teoksissaan jättämiä opetuksia, sekä ­rakennamme vahvaa työmetodia, jota voimme hyödyntää kehityksessämme. Lisäksi oppilaat pääsevät piirtämään ja maalaamaan omia originaaleja teoksiaan valitsemiensa mestareiden tyylin mukaan. Kurssi soveltuu kaiken tasoisille opiskelijoille ja ­ammattilaisille. Tervetuloa!
Paikka:    Mäkkylän taiteilijatalo,  Mäkkylänkuja 3, 02650 Espoo
Opettajat:    Paul Laane
Hakuaika:    Haku su 26.1.2020 mennessä Repin-instituutti (Ks. Liite)
Lisätiedot:    www.repininstituutti.fi

Akvarelli Ateljee Espoossa 15.2.-8.3.2020

Repin-instituutin akvarelliopetus jatkuu Espoossa 7 kerran
viikonloppukurssina helmi-maaliskuun aikana. Kurssin opettajana toimii
TaM Irina Rebnitskaya. Kurssin tavoitteena on oppia rennommin käyttämään
akvarellivärejä luottaen akvarellimaalaukselle ominaiseen herkkyyteen ja
ns. “hallittuun sattumaan”. Ilmoittautumiset 7.2.2020 mennessä:
aleksandra.hintsala@kymenlaakso.fi tai puh +358 40 595 5893. Katso
tarkemmat tiedot kurssipäivistä, hinnasta ja tarvikkeista liitetiedostosta.

Espoo Art aloittaa yhteistyön Mainiokoti Kristiinan kanssa: kaikki mukaan!

Mainiokoti Kristiina on Etelä-Leppävaarassa (Säterinkatu 14) sijaitseva vanhuksille lyhytaikaista hoivaa tarjoava hoivakoti. Vanhukset tulevat sinne, kun heillä on tarve hoivalle ja kuntoutukselle muutaman viikon ajaksi vaikkapa omaishoitajan loman tai putkiremontin takia.
Espoo Art on suunnitellut yhdessä hoivakodin henkilökunnan kanssa erityisen taidelainaamoprojektin. Arttilaiset luovuttavat töitään kokoelmaksi, jota säilytetään Mainiokoti Kristiinassa. Aina kun hoivajaksolle tulee uusi vanhus, saa hän valita huoneeseensa mieleisensä maalauksen. Huoneisiin on asennettu ripustuskiskot. Lainaaminen ei maksa mitään eli koko toiminta perustuu meidän arttilaisten haluun tuottaa väriä ja virikkeitä näiden vanhusten elämään. Jakson päätyttyä työ palautuu lainaamoon ja aikanaan seuraavalle vanhukselle. Tämän lisäksi Mainiokoti Kristiinan käytäville on asennettu ripustuskiskot, joiden avulla arttilaiset voivat pitää käytävillä taidenäyttelyitä asukkaiden, omaisten ja henkilökunnan iloksi. Näyttelytoiminnasta tiedotetaan myöhemmin Espoo Artin sivuilla.
Nyt alamme siis koota taideteoksia, jotka Mainiokoti Kristiina saa taidelainaamonsa käyttöön. Teosten omistus säilyy tekijällä ja ne voi halutessaan hakea takaisin. Koska osalla vanhuksista saattaa olla liikunnan ja ymmärryksen puutteita, voi tauluille tapahtua vahinkoja. Töitä ei ole vakuutettu. Tähän tarkoitukseen lahjoitettaviksi kannattaa siis valita tauluja, jotka eivät helposti vaurioidu. Esimerkiksi herkkiä suojaamattomia kollaaseja tai kookkaita lasin takana olevia maalauksia ei tähän käyttöön kannata luovuttaa. Tuokaa mieluiten keskikokoisia töitä. Töiden taakse tulee merkitä teoksen nimi ja tekijän yhteystiedot mm. siltä varalta, että joku haluaisi ostaa työn omakseen.
Projektin yhdyshenkilö on Helena Kääriäinen (helena.kaariainen@fimnet.fi, 040 8309889). Töitä vastaanotetaan Mäkkylän Taiteilijatalolla sunnuntaina 27.10. klo 16-18 ja maanantaina 28.10. klo 17-19. Lisäksi niitä voi tuoda erikseen sopien milloin tahansa Helena Kääriäisen kotiin Etelä-Leppävaaraan.
Espoo Artin hallitus on tästä uudesta projektista erittäin innostunut. On hienoa, että voimme osaltamme virkistää ja ilahduttaa espoolaisia vanhuksia. Projektista tehdään myös lehdistötiedote ja toivotaan, että projekti lisää tietoisuutta Espoo Artin toiminnasta.

TEEMANÄYTTELY NELJÄ ELEMENTTIÄ – ILMA – LUFT

Galleria AVA, Pohjoinen Rautatienkatu 17B 8, 100 Helsinki
Näyttelyn ajankohta 22.6. – 12.7.2020
Näyttelyn ripustus 22.6.
Avajaiset 23.6. klo 18-20
Purku 12.7. klo 16
Mukaan mahtuu 29 henkilöä

Ilmoittautuminen ja tiedustelu Milla Piirainen 20.4.2020 mennessä
piirainenmilla@hotmail.com
046-9455299

Osallistumismaksu 100 euroa maksetaan Espoo Artin tilille
FI71 1426 3000 1237 27
Eräpäivä 30.4.2020
Sis. -teosten kuratointi
-näyttelyn ripustus
-sähköinen kutsu
-tarjoilu
-mainonta gallerian internetsivuilla, Facebookissa ja Helsingin Sanomien tapahtumakalenterissa
-valvonta
-näyttelyn vakuutus

Gallerian välityspalkkio on 30%

Kuratointi teosvalokuvien perusteella
3 työtä

Jokainen lähettää valokuvat omista teoksista gallerian s-postiin
ava@avagalleria.com 22.5. mennessä.

Teosten oltava ripustuskunnossa (rautalanka)
Max koko 80×80, minimi kokoa ei ole
Työt merkataan *tekijän nimi *teoksen nimi *tekniikka *hinta

Ole kaikissa galleriaa koskevissa kysymyksissä yhteydessä Milla Piiraiseen.

Ilmoittautuminen alkaa 10.1.2020

Ystävällisin terveisin
Milla
p.s. Kiireisissä asioissa pyydän soittamaan tai jättämän viestin puhelimeen.

TAIDEKAHVITTELIJAT

Tutustumme vuoden mittaan Espoon ja Helsingin taidenäyttelyihin. Tapaamisen jälkeen kokoonnumme vuorossa olevan näyttelypaikan kahvilaan juttelemaan näkemästämme taiteesta ja ”parantamaan maailmaa”. Tarkoituksena on taidekokemusten ohella tutustua yhteisömme (Espoo Art) jäseniin ja iloita yhdessäolosta. Oman näyttelykäyntinsä voi suunnitella itselleen sopivaksi, saleissa voi käyskennellä yksikseen tai kavereiden kera. Ajatuksena on, että kukin katsoisi ensin näyttelyn ja kahvilakokoontuminen olisi sen jälkeen ennalta sovittuna aikana. Ilmoitettu tapaamisaika on siis kahvilatapaamisen alkamisaika.

Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Ryhmän vetäjänä toimii Inkeri Kotilainen (puh. 040-7000580)

Tässä tapaamiset tänä keväänä:

10.1. Galleria Forsblom (Hommage a Per Kirkeby, Total noise/Marcus Mårtenson)
tapaaminen klo 15 Café Briossi (Kalevankatu 9, 00100 Helsinki)

7.2. Sinebrychoffin museo (Albert Edelfelt ja Romanovit)
tapaaminen klo 15 Café Ekberg (Bulevardi 9, 00120 Helsinki)

6.3. Ateneum (Natalia Goncharova)
tapaaminen klo 15 Ateneumin kahvila

3.4. Emma (Barbara Wagner ja Benjamin de Burca, Tacita Dean, Nastja Säde Rönkkö)
tapaaminen klo 15 Emman kahvila

8.5. Kiasma (Seppo Fräntin kokoelma)
tapaaminen klo 15 Kiasman kahvilassa

Tervetuloa mukaan! 

t. Inkeri

CARBORUNDUM –TYÖPAJA – parittomien viikkojen tiistaisin klo 12-16

Työpajat jatkuvat 14.1.2020 alkaen aina huhtikuun loppuun parittomien viikkojen tiistaisin.  Kertamaksu 15 euroa, joka sisältää tarvittavat paperit, värit, painolaatat ja opetuksen. Kertamaksua on jouduttu nostamaan yhä nousevien materiaalikustannusten kattamiseksi. Ota mukaan omat suojavaatteet ja keltaiset kumihanskat. Lisätietoja Hanne Rokkanen, 050-3771 453 tai hanne.rokkanen@gmail.com

ELÄVÄN MALLIN PIIRUSTUS kevätkaudella 2020 ke 18 – 20

Elävän mallin piirustusillat jatkuvat Mäkkylän taiteilijatalossa keskiviikkoisin 22.1. – 8.4. klo 18 – 20. Piirrämme ilman ohjausta, yleensä 1 – 3 minuutin asentoja (croquis), kukin tuo omat piirustusvälineet mukanaan.

Illan osallistumismaksu 7 € maksetaan käteisenä. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille halukkaille, yhdistyksen jäsenyyttä ei vaadita.

Lisätietoja: Veikko Kuhmonen, 040 5240229, veikko.kuhmonen@gmail.com ja Milla Piirainen,  046 9455299, piirainenmilla@hotmail.com

JÄSENTEN ESITTELYSIVUT

Jäsenluettelosta pääset jäsenten “käyntikorttisivulle” klikkaamalla kyseisen henkilön nimeä. Jos haluat oman käyntikorttisivusi, ole aktiivinen. Talleta teoksistasi kuvat (koko max1MB). Kirjoita lyhyt taiteilijaesittely itsestäsi ja talleta. Lähetä tämä aineisto sähköpostitse: veikko.kuhmonen@gmail.com tai mai.laitinen@kolumbus.fi

Teoksista tiedot: teoksen nimi, tekniikka, vuosi ja koko.

Esittelysivujen perustamiskulut on 10 euroa, muita vuosittaisia maksuja ei ole. Lisätietoja yllämainituilta henkilöiltä.

FACEBOOK & INSTAGRAM – Espoo Art

Fb-päivitykset (www.facebook.com) hoitaa Jenny Eräsaari. Tavoitteena on saada sivuille jäsenten näyttelykutsuja ja yhdistyksen tai jäsenten muita tapahtumia. Näyttelyinfot lähetetään:  jenny.erasaari@gmail.com

Inkeri Kotilainen on perustanut Facebook-keskusteluryhmän ”arttilaiset”. Liity mukaan  arttilaisten keskustelufoorumille.

Instagram-päivityksiä (www.instagram.com) hoitaa  Signhild Kempe-Järvensivu signhild.kempe@jarvensivu.com. Lähetä hänelle kuvia töistäsi, tietoja tapahtumista ja näyttelyistäsi. Teoskuviin tiedot: tekijä, teoksen nimi, tekniikka ja mielellään vuosi. Ole aktiivinen omalta osaltasi, niin sivuillamme on elämää!

Taiji-ryhmä Mäkkylässä

Hanna Westerilingin vetämä taiji-ryhmän harjoitukset jatkuvat maanantaisin klo 18-21 Mäkkylän taiteilijatalossa. Tämä ei ole Espoo Artin kurssitoimintaa. Mikäli olet kiinnostunut taijista, ota yhteys: Hanna Westerling, puh. 050-532 7873 tai hanna.westerling@gmail.com.

VEDIC ART -MAALAUSKURSSIT Espoossa 28.-29.3. ja 23.-24.5.2020

Tervetuloa maalaamaan hiljaisuuteen, kuunnellen itseä,  jossa suorittaminen on poissa ja annamme tilaa luovuudelle.

Vedic Art sopii kaikille joita luovuus kiinnostaa. Aloittelijalle taikka ammattilaiselle. Henkilölle joka kaipaa luovuuden lukkojen poistamista ja intuition vahvistamista.  Henkilölle joka haluaa sisäiseen kasvuprosessiin taiteen kautta sekä syvempää tietoisuutta. Kurssi perustuu ruotsalaisen kuvataiteilijan Curt Källmannin kehittämään 17 taiteen prinsiippiin. Intensiivi viikonloppukurssin hinta peruskurssi 165,00 (sis. alv 24% 29,85) sekä kahvi/tee tarjoilun.  (Arttilaisille peruskurssi 135,00/vkl) Jatkokurssit 150,00 sekä avaruuskurssi 200,00. ( klo 11.00- n. 18.00).

Lisätiedot ja ilmoittautumiset kuntsianne@gmail.com 0400-787 886  www.annekuntsi.fi

VISUAALI-VERTAISARVIOINTIRYHMÄ

Kevään visuaaliryhmä kokoontuu Mäkkylän taiteilijatalon kirjastotilassa kerran kuukaudessa. Kokoontumisajat ovat:

24.1. klo 15-18
21.2. klo 15-18
20.3. klo 15-18
17.4. klo 15-18
15.5.klo 15-18

Visuaali-tapaamisissa keskustellaan osallistujien mukanaan tuomista teoksista siten, että jokainen saa vuorollaan antaa niistä omanlaisensa palautteen. Kukin osallistuja voi tuoda arvioitavaksi 1-3 teosta, ilman teoksiakin voi tulla mukaan katselemaan taiteilijatoverien aikaansaannoksia ja keskustelemaan niistä. Ryhmään tuleminen ei edellytä ennakkoilmoittautumista, ei myöskään kokemusta taideteosten arvioinnista. Ryhmän vetäjänä toimii Inkeri Kotilainen (p. 040 7000580)