Puheenjohtajan tervehdys 2/2022

Puheenjohtajan tervehdys 

Hyvät jäsenet,

Träskändan ympäristö on herännyt kesään!

Kuva: Helena Kääriäinen

Auroratalossa vietettiin avajaisia koko talon väen voimin äitienpäivän aattona 7.5. ja kulttuurijohtaja Susanna Tommila avasi tilaisuuden kertomalla miten tähän on päästy. Espoo Artin toiminta sai paljon kiitosta niin tämän projektin osalta kuin monien muidenkin toimintojemme suhteen Espoon kulttuurielämän vilkastuttajana.

Kevään aikana ehdimme järjestää vielä muutaman kurssin ja juhannuksen jälkeen on yksi viiden päivän Repin-instituutin kurssi.

Hallitus kokoontui hiljattain pohtimaan jäsenkyselystä saatuja tuloksia ja suunnittelemaan tulevaa toimintaa sen pohjalta. Jäsenkyselyn tulokset on nähtävissä nettisivulla. Kyselyn tiivistelmä tulee Arttuun nro 2/2022, joka julkaistaan ennen juhannusta. Hallitus päätti järjestää heti syksyn alussa jäsentapahtuman, jossa käymme tätä yhdessä läpi ja keskustellaan tulevista.  Ajankohta kannattaa laittaa jo ylös:  keskiviikko 7.9. klo 17.00 Auroratalossa. Tästä lähetetään erillinen kutsu lähempänä.

Maaliskuun viestissä (Ajankohtaista/ pj terveiset 9.3.) kerroin lyhyesti eri toimikuntien perustamisesta. Toimikunnat ovat aloittaneet jo toimintansa ja jos olet kiinnostunut liittymään mukaan johonkin niistä, niin ota yhteyttä. Näistä vielä lisäpohdintaa jäsentapahtumassa.

 Ajankohtaista tulossa kesällä

Espoon kaupunki täyttää 50 vuotta 2022. Tapahtumia on erittäin runsaasti pitkin vuotta. Espoo Art on mukana myös eri tilaisuuksin. Arttuun kootaan tarkemmat tiedot alla olevista suunnitelmista. Katso ilmoittautumisohjeet ja ota aktiivisesti osaa eri tapahtumiin. Kuten allaolevasta tapahtumalistasta näet, TEKIJÖITÄ tarvitaan!

1. Ainoa-kauppakeskuksessa on käytössämme näyttelytila elokuussa. Näyttelyaika on 10.8. – 4.9.22. Tapahtuma on taidenäyttely, johon toivotaan runsasta osanottoa. Seinille maalaukset, grafiikat, jne sekä pöydille/ständeille keramiikkaa ja veistoksia.  Avajaiset on ke 10.8. klo 11.00 sekä klo 17.00. Avajaistapahtumissa on musiikkiesityksiä. Tarkemmat tiedot tulevat Arttuun sekä nettiin omana kohtanaan.

2. Ainoa-kauppakeskuksessa juhlitaan tämän lisäksi Espoo 50v!, joka kattaa kokonaisen viikon ajalla 22.8. – 27.8.22. Näyttelytilassa on tämän viikon aikana joka päivä ohjelmaa: taiteilijat työskentelevät paikan päällä noin kahden tunnin ajan ja yleisö voi seurata työskentelyä. Viikolle on myös musiikkia ja runonlausuntaa.

Viikon aikana paikalla käynyt yleisö ja taiteilijat valmistavat yhden suurehkon maalauksen teemana ”Espoo 50 v”, jonka myöhemmän sijoituspaikan päättää Ainoa-kauppakeskus.

3. Espoon kaupunki on kutsunut Espoo Artin mukaan Juhlakarnevaali-tapahtumaan, joka on samalla Espoo juhlii! -juhlaviikolla. Olemme ilmoittautuneet mukaan ti 23.8. Järvenperässä Marketanpuistossa klo 16-20 tapahtumaan omalla panoksellamme. Se tarkoittaa maalaamista paikan päällä, mahdollisesti yleisön osallistumista annetuin välinein sekä yhden isohkon maalauksen toteuttaminen yleisön ja maalareiden kesken aiheena: Kesän kukkaloistoa! Tarkemmat tiedot omana kohtanaan Arttuun ja nettisivulle. Ilmoittaudu tähänkin mukaan!

4. Auroratalossa la 27.8. klo 12-18 järjestetään ”Avoimet Ovet tapahtuma perinteiseen tapaan. Espoo Artin tilat ovat avoinna, työhuoneet toivotaan avoimiksi ja taiteilijat paikalle. Kukin taiteilija voi järjestää samalla oman pop-up myynnin.  Lisäksi yhteistilan suurella terassilla runoillaan, musisoidaan ja maalataan. Lapsille kasvomaalausta yms ja kahvibuffet yhteistilassa. Tästä tarkemmat tiedot Arttuun ja nettisivulle omana kohtanaan. Talossa saattaa olla muitakin tapahtumia samana päivänä.

5. Avoin Kesä -tiedote on jo lähetetty ryhmäpostina ja nettisivulla luettavissa. Voit tulla Artin tiloihin kesällä työskentelemään tai vain viihtymään 14.6.-30.8. tiistaisin klo 10-16. (kts tiedote). Puistoalue on käytettävissä muinakin päivinä täysin vapaasti samoin kahvila Aijun palvelut päivisin ti-su klo 10-18.

Ajankohtaista tulossa syksyllä ja 2023 keväällä

Syyskaudelle on suunnitelmissa paljon erilaisia kursseja ja tapahtumia. Niistä tulee tarkemmat tiedot ennen syksyn alkua Artun ja nettisivujen välityksellä. Tässä lyhyesti:

  1. Vakiotapahtumina mm. grafiikan työpaja jatkaa tiistaisin (parittomat viikot), Avoin Ateljee jatkaa työskentelyä kurssitilassa. Croquis-illat pyritään saamaan käyntiin uudella konseptilla keskiviikkoiltaisin Aurorasalissa.
  2. Repin-instituutilla on suunnitelmissa 3 viikkokurssia tiistai-, torstai- ja perjantaiiltaisin kurssitilaan. Näistä lisätietoa kun tarkentuu.
  3. Lyhytkursseja jatketaan ja suunnitelmissa syksylle ja seuraavalle keväälle: akvarellikurssit (Oleg Tschoumak, Marja Mali), akryylikurssi (mahd. Maaria Märkälä), öljymaalauskurssi (Paul Laane tai muu), erillinen grafiikkakurssi (Susanna Suikkari), piirustuskurssi, kylmävahaöljymaalauskurssi, kiinalainen tussimaalaus, jne.
  4. Keramiikkapajan suunnittelu on vielä kesken, mutta ensiaskeleet on otettu. Auroratalosta sopivia tiloja todennäköisesti löytyy. Jatketaan ponnisteluja tämän tiimoilta.

Kesäisin terveisin

            Maritta

About the author: adminvek