Espoo Artin seuraava kritiikki-ilta on 9.3.2020 klo 18.00-20.30 Mäkkylän Taiteilijatalossa

Kriitikoksi on lupautunut taiteilija Metta Savolainen.

Moni meistä tuntee Metan mm. Espoon Työväenopistosta, missähän on opettanut akvarellimaalausta ja metalligrafiikkaa. Metta on valmistunut 1995 taiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta (Helsinki), missä hän on lisäksi suorittanut visuaalisen alan taideopettajan pedagogiset opinnot. Metta on myös vetänyt unohtumattomia maalauskurssimatkoja mm. Espanjassa ja Italiassa.

Metta kertoo taiteestaan verkkosivuillaan mm. seuraavaa:

Maalauksissani on kirkkaita värejä sekä yksinkertaisia symbolistisia hahmoja. Maalaan, koska minulle on tärkeää olla suorassa yhteydessä väreihin, värit hellivät. Mutta maalaamisen kanssa menen herkästi liian syvälle kuvaan, ajaudun upottavaan suohon, joista ei tunnu olevan ulospääsyä; silloin turvaudun metalligrafiikkaan. Metalligrafiikan hitaus, käsityömäiset vaiheet sekä rytmisyys tuovat takaisin maan pinnalle.

Toistuvia teemoja kuvissani ovat olleet metsän pyhyys sekä rakkauden eri olomuodot.

Tiedän maalanneeni surua ja lohtua. Ihmissuhteita. Puusuhteita. Jumalasuhteita. Mutta varmasti myös muuta.

Kritiikkitilaisuuteen voi ilmoittautua sähköpostitse helena.kaariainen@fimnet.fi tai puhelimella/tekstiviestillä 0408309889 (Helena Kääriäinen). Mukaan saa tuoda 3 työtä ja osallistumismaksu on 10 euroa. Viiden euron hinnalla voi tulla paikalle pelkästään katsomaan. Erityisen tervetulleita ovat viime vuosien uudet jäsenet: mainio tilaisuus tutustua arttilaisiin ja saada uutta intoa omien ja toisten töiden katselemisesta ja kriitikon ohjeista.

About the author: adminvek