Espoo Art aloittaa yhteistyön Mainiokoti Kristiinan kanssa: kaikki mukaan!

Mainiokoti Kristiina on Etelä-Leppävaarassa (Säterinkatu 14) sijaitseva vanhuksille lyhytaikaista hoivaa tarjoava hoivakoti. Vanhukset tulevat sinne, kun heillä on tarve hoivalle ja kuntoutukselle muutaman viikon ajaksi vaikkapa omaishoitajan loman tai putkiremontin takia.
Espoo Art on suunnitellut yhdessä hoivakodin henkilökunnan kanssa erityisen taidelainaamoprojektin. Arttilaiset luovuttavat töitään kokoelmaksi, jota säilytetään Mainiokoti Kristiinassa. Aina kun hoivajaksolle tulee uusi vanhus, saa hän valita huoneeseensa mieleisensä maalauksen. Huoneisiin on asennettu ripustuskiskot. Lainaaminen ei maksa mitään eli koko toiminta perustuu meidän arttilaisten haluun tuottaa väriä ja virikkeitä näiden vanhusten elämään. Jakson päätyttyä työ palautuu lainaamoon ja aikanaan seuraavalle vanhukselle. Tämän lisäksi Mainiokoti Kristiinan käytäville on asennettu ripustuskiskot, joiden avulla arttilaiset voivat pitää käytävillä taidenäyttelyitä asukkaiden, omaisten ja henkilökunnan iloksi. Näyttelytoiminnasta tiedotetaan myöhemmin Espoo Artin sivuilla.
Nyt alamme siis koota taideteoksia, jotka Mainiokoti Kristiina saa taidelainaamonsa käyttöön. Teosten omistus säilyy tekijällä ja ne voi halutessaan hakea takaisin. Koska osalla vanhuksista saattaa olla liikunnan ja ymmärryksen puutteita, voi tauluille tapahtua vahinkoja. Töitä ei ole vakuutettu. Tähän tarkoitukseen lahjoitettaviksi kannattaa siis valita tauluja, jotka eivät helposti vaurioidu. Esimerkiksi herkkiä suojaamattomia kollaaseja tai kookkaita lasin takana olevia maalauksia ei tähän käyttöön kannata luovuttaa. Tuokaa mieluiten keskikokoisia töitä. Töiden taakse tulee merkitä teoksen nimi ja tekijän yhteystiedot mm. siltä varalta, että joku haluaisi ostaa työn omakseen.
Projektin yhdyshenkilö on Helena Kääriäinen (helena.kaariainen@fimnet.fi, 040 8309889). Töitä vastaanotetaan Mäkkylän Taiteilijatalolla sunnuntaina 27.10. klo 16-18 ja maanantaina 28.10. klo 17-19. Lisäksi niitä voi tuoda erikseen sopien milloin tahansa Helena Kääriäisen kotiin Etelä-Leppävaaraan.
Espoo Artin hallitus on tästä uudesta projektista erittäin innostunut. On hienoa, että voimme osaltamme virkistää ja ilahduttaa espoolaisia vanhuksia. Projektista tehdään myös lehdistötiedote ja toivotaan, että projekti lisää tietoisuutta Espoo Artin toiminnasta.

About the author: adminvek