Espoo Art ry:n yhteistyö Mainiokoti Kristiinan kanssa

Mainiokoti Kristiina on Etelä-Leppävaarassa (Säterinkatu 14) sijaitseva vanhuksille lyhytaikaista hoivaa tarjoava hoivakoti. Vanhukset tulevat sinne, kun heillä on tarve hoivalle ja kuntoutukselle muutaman viikon ajaksi vaikkapa omaishoitajan loman tai putkiremontin takia.
Espoo Art on suunnitellut yhdessä hoivakodin henkilökunnan kanssa erityisen taidelainaamoprojektin. Arttilaiset luovuttavat töitään kokoelmaksi, jota säilytetään Mainiokoti Kristiinassa. Aina kun hoivajaksolle tulee uusi vanhus, saa hän valita huoneeseensa mieleisensä maalauksen. Huoneisiin on asennettu ripustuskiskot. Lainaaminen ei maksa mitään eli koko toiminta perustuu meidän arttilaisten haluun tuottaa väriä ja virikkeitä näiden vanhusten elämään. Jakson päätyttyä työ palautuu lainaamoon ja aikanaan seuraavalle vanhukselle. Tämän lisäksi Mainiokoti Kristiinan käytäville on asennettu ripustuskiskot, joiden avulla arttilaiset voivat pitää käytävillä taidenäyttelyitä asukkaiden, omaisten ja henkilökunnan iloksi. Näyttelytoiminnasta tiedotetaan myöhemmin Espoo Artin sivuilla.
Projektin yhdyshenkilö on Helena Kääriäinen (helena.kaariainen@fimnet.fi, 040 8309889).

About the author: adminvek